Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΣΑΤΙΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΗΡΑΚΛΙΟΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ

Τοπική Εφημερίδα του μικρού Χωριού μας με πολλά δρώμενα

ΟΝΟΜΑ : Η ΗΡΑΚΛΕΙΟΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ τμήμα της Γκρεκολιλιπούπολης

Καλή Χρονιά #009 να είμαστε καλά και να τα λέμε για να μαθαίνετε τα νέα μας που είναι πολλά, ποικίλα και ενδιαφέροντα. Τα Στρουμφούγεννα έγιναν πολλά ευτράπελα. Το χωριό έλαμπε από κακόγουστα φωτάκια τόσα πολλά που η Στουμφομπόλα αναρωτήθηκε ποιο μπλε στρουμφάκι είχε τέτοιο καταπληκτικό στρουμφογούστο; Άστα στρουμφοκίτς κατάσταση . Δεντράκι με λαμπιόνια, (αυτή είναι μπλε στρουφοπατέντα ) μπλε φωτάκια, άσπρα φωτάκια και άπειρα κόκκινα (κάτι μου θυμίζουν ) ούτε σε τσίρκο τέτοια διακόσμηση! Άραγε ποσά μαρουλόφυλλα κόστισε το πανηγύρι; Είδαμε και το δεντράκι του Στρουμφομπαλάκι αυτό και αν ήταν. Το δεντράκι βγάζει το ματάκι! Μπρέ κι άλλος με φαεινές ιδέες τι κάνει το στρουμφάκι Ιζνογκουντ για να γίνει αρχηγός!!! Άμοιρη Ηρακλειολιλιπούπολη τι σου έλαχε να πάθεις!
Το #009 βρίσκει το μικρό μας χωριό σε αναβρασμό. Η Γκρεκολιλιπούπολη βρίσκετε σε αναμπουμπούλα τι στρουμφοσκάνδαλα, τι στρουμφοανασχηματισμούς ο χαμός. Οι στρουμφοδημοσκοπήσεις πάνε και έρχονται και αυτά βεβαίως βεβαίως επηρεάζουν το μικρό μας χωριό!
Τα Μπλε στρουμφάκια έχουν την εξουσία με αρχηγό τον Ντουτσεστρούμφ. Ο αρχηγός έχει μεγάλο Όραμα να γίνει η Ηρακλειολιλιπούπολη όλη μπλε!! μπλε αρχηγείο, μπλε δέντρακια, μπλε καλύβια, μπλε φώτακια όμως έχει ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί ένα άτακτο μπλε στρουμφάκι το Στρουμφοβλασσάκι την έχει δει και αυτό αρχηγόπουλο.
Αυτό το στρουμφάκι είναι μπλε αλλά κάνει παρέα με κάποια κόκκινα και με λίγα πράσινα στρουμφάκια. Τους ρίχνει στάχτη στα μάτια, προσπαθεί να τα πείσει ότι δεν είναι απόλυτα μπλε διότι πλύθηκε με χλωρίνη και λέει ότι ξεθώριασε!!! Η Στρουμφομπόλα όμως ξέρει ότι αν το ξύσετε από κάτω θα δείτε πόσο μπλε είναι . Η παροιμία λέει «το μπλε στρουμφάκι σαν το πλένεις την χλωρίνη σου χαλάς» Άσε καλύτερα δεν εποχές για σπατάλες με τόση λιτότητα δεν είναι να πετάς τίποτα!! Ούτε φαιά ουσία! Το Στρουμφοβλασσάκι έχει μεγάλα όνειρα πιστεύει στην Δημοκρατία αλλά δεν την εφαρμόζει. Εεε! Στην Αρχαία Ελλάδα (ξέρετε εκείνη η μικρή χώρα κάπου εκεί στον πλανήτη Γη ) η Δημοκρατία ήταν μόνο για λίγους και αυτό το Στρουμφοβλασσάκι το εφαρμόζει κατά γράμμα !! Το Στρουμφοβλασσάκι κάνει κονέ με όλους τους υποτακτικούς του Ντουτσεστρούμφ να τους πάρει μαζί του και να γίνει αυτός αρχηγός την επόμενη φορά!! Ακόμη και καλύβα νοίκιασε κοντά στην πλατεία του χωριού. Αυτά τα Στρουμφούγεννα έμαθε η Στουμφομπόλα ότι πάνε και έρχονται διάφορα μπλε στρουμφάκια και του λένε τι καλός αρχηγός θα γίνει!! Εύγε παιδί μου!! Τα κοκκινα και πρασινα στρουμφάκια που τον έκαναν παρέα ας τα βλέπουνε αυτά που από την πολύ στάχτη τα βλέπουν όλα ροζ και την κάτσανε την βάρκα! Ο Ντουτσεστρούμφ έχει πρασινίσει από το κακό του που να φανταστεί ο φουκαράς τι του έμελε να πάθει! Τόσο καιρό έτρεφε στρουμφοόφη στον κόρφο του ! άσε που του έδωσε οφίτσια και τον είχε 1ο την τάξη υποτακτικό!! Τι αχάριστα στρουμφάκια δεν ντρέπονται λίγο να σκαρώνουν τέτοιες μπαγαποντιές. Δεν φτάνει που πηρέ την αρχηγία και μοίρασε θρόνους και μαρουλόφυλλα δεν τον σεβάστηκαν καθόλου! Τι να κάνουμε καημένε Ντουτσεστρούμφ άδικος ντουνιάς μην στενοχωριέσαι βρέ δεν θα του περάσει εσύ θα πάρεις το μπλέ στρουμφοχρίσμα από την Στρουμφονουδούλα τόσα μέσα έχεις που θα πάει!
Στα βόρεια του χωριού μας σε μια υπόγα κοντά στον στρουμφολόφο μαζεύονται τα πράσινα στρουμφάκια και τα λένε. Τα φτωχά ούτε καλύβι δεν μπορούν να νοικιάσουν ! Εκεί κάνουν κουμάντο δύο πράσινα στρουμφάκια ο Στρουμφοκάβουρας και η Στρουμφολενάρα μεγάλοι και τρανοί αφέντες της ομάδας των πρασίνων και φίλοι του Στρουμφογιώργαρου. Τώρα τελευταία μαθαίνει η Στουμφομπόλα ότι πάνε να τον ξεπουλήσουν διότι ότι έχουν πάρε δώσε με το Στρουμφομπαλάκι. Στρουμφογιώργαρε δείξε μου τους φίλους σου να σου ποιος είσαι!
Όπως αναφέραμε το Στρουμφομπαλάκι θέλει να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη και μέχρι τώρα δεν του έκατσε οπότε σκέφτηκε να κάνει φίλους στο απέναντι στρατόπεδο , στρουμφολυκοφιλίες δηλαδή διότι μπέσα δεν υπάρχει και αν δεν προσέξει θα τον φάνε λάχανο καπαμά και θα το φχαριστηθούν. Στην υπόγα λοιπόν ο Στρουμφοκάβουρας και η Στρουμφολενάρα έστησαν ένα μεγάλο καζάνι και μαγειρεύουν μέρα νύχτα, τρώνε όλη την σούπα κάθε νύχτα και το πρωί ετοιμάζουν άλλη, τα συστατικά που βάζουν δεν τα λένε σε κανέναν κάπου κάπου δίνουν κάνα πιατάκι στα 2η την τάξη πράσινα στρουμφάκια έτσι για να νομίζουν ότι κάποια είναι, αλλά τις μεγάλες αποφάσεις τις παίρνουν ο Στρουμφοκάβουρας και η Στρουμφολενάρα που είναι φίλοι κολλητοί. Τέτοιο κουμάντο ούτε οι μεγαλύτερες στουμφοκατίνες του χωριού μας δεν το κάνουν. Βλέπετε θεωρούν τους εαυτούς τους αυθεντίες σε όλα τα θέματα του χωριού και αντιρρήσεις δεν σηκώνουν. Ακούσαμε τώρα τελευταία ότι οργάνωσαν τσιμπούσι με νταούλια και βιολιά απ ότι βλέπω τρεις και ο κούκος θα πάνε μπράβο βρέ το διαλύσατε το μαγαζί σε λίγο θα περνάει μόνο ο προπάππους μου από την υπόγα αυτά πρέπει το Στρουμφοσοκ να τα μάθει για να ξέρει που βαδίζει στις εκλογές του νέου Αρχηγου το #010


η Στρουμφομπόλα
τα σχολιαζει ολα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου