Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

ΣΑΤΙΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΣΤΗΛΗ
Τοπική Εφημερίδα του μικρού Χωριού μας με πολλά δρώμενα

ΟΝΟΜΑ : Η ΗΡΑΚΛΟΛΙΠΟΥΠΟΛΗ τμήμα της Γρεκολιλιπούπολης

Εκεί χωμένο στα βόρεια βρίσκεται ένα μικρό χωριό η Ηρακλειολλιλιπούπολη αυτό το μικρό χωριό όσο μήκος και πλάτος του λείπει τόσος τσαμπουκάς το χαρακτηρίζει!!!! Οπότε όσοι θέλετε να το γνωρίσετε δεν έχετε παρά να διαβάζετε τα νέα του, να τα σχολιάζετε επώνυμα η ανώνυμα. Εμείς σας καλωσορίζουμε και σκοπεύουμε να σας ενημερώνουμε για όλα τα δρώμενα του μικρού μας χωριού.

Ιστορικό:
Στην Ηρακλειολιλιπούπολη ζουν τα χρωματιστά στρουμφάκια μερικά είναι μπλε άλλα είναι πράσινα μερικά είναι κόκκινα και βέβαια υπάρχουν και τα μεταλλαγμένα τα οποία άλλοτε είναι πράσινα άλλοτε μπορεί να τα δείτε και μπλε και μπορεί και να έχουν και ρίγες ξέρετε όπως οι χαμαιλέοντες! (σνίφ τι μου φταίνε τα καημένα τα ζωάκια ) !!!!
Στο χωριό μας σήμερα Αρχηγός είναι ο Ντούτσεστρουμφ ενα μπλε στρουμφάκι με έπαρση και ύφος μερικές φορές φοράει και φτερά γιατί σαν αρχηγός πρέπει να ξεχωρίζει βλέπει δε με ιδιαίτερη συμπάθειατους υποτακτικούς του και όλα τα στρουμφάκια του μικρού χωριού.

Ο αρχηγός διοικεί με πολύ σοφία, γιατί σαν αρχηγός μόνο σοφός μπορεί να είναι, και σας συμβουλεύω να μην το διακόψετε ποτέ μα ποτέ γιατί μιλάει μόνος και σαφώς τα ξέρει όλα! Η κριτική Απαγορεύεται!! και τιμωρείτε με τη εσχάτη των ποινών! Μα ποιοι νομίζετε ότι είστε που θα κρίνετε τον αρχηγό μας!!! Σαν δεν ντρέπεστε !! Έτσι για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ο Ντούτσεστρουμφ έχει και αυλή, εξάλλου δεν θα μπορούσε να υστερεί να μην είμαστε και παράλογοι. Όπως όλοι οι άρχοντες έτσι και αυτός Αρχηγός με ΑΡ… δεν θα μπορούσε να υστερεί! αμ πως!
Επειδή όμως δεν ξέρετε τα προηγούμενα θα πρέπει να σας ενημερώσουμε, εμείς είμαστε σοβαροί άνθρωποι και πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας ,γιατί μπορεί να μας απολύσει το Αφεντικό και αυτό δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση!
Παλιά όχι δα και τόσο αρχηγός ήταν ο Στρουμφογιώργαρος ένα πράσινο στρουμφάκι με φαλάκρα και κοιλιά, δεν λέω προσπαθούσε να κάνει δίαιτα αλλά το αποτέλεσμα ήταν σαν επανωτές γκαστριές φούσκωνε και ξεφούσκωνε αλλά να γεννήσει δεν έλεγε, βλέπετε τότε δεν μπορούσε να κάνει κάτι για την φαλάκρα του όποτε την είχε αποδεχτεί με χάρη. Όσο διοικούσε σαν καλός αρχηγός είχε και αυτός εκλεγμένη αυλή, 16 το νούμερο και δεν λέω μερικοί ήταν και νούμερα αλλά αυτό θα το αναλύσουμε άλλη φορά. Ξύπνιος ο Στρουμφογιώργαρος έμοιαζε με Χαλίφη μόνο που δεν φορούσε σαρίκι. Τι κρίμα πολύ θα του πήγαινε, άσε που θα του έκρυβε και την καράφλα! Τέλος πάντων αυτοί οι ενδυματολόγοι του άχρηστοι του βγήκαν! Ας πρόσεχε! όλα πληρώνονται σάυτόν τον κόσμο. Στους υποτακτικούς του Στρουμφογιώργαρου υπήρχε ένα στρουμφάκι με καράφλα και γυαλάκια το Στρουμφομπαλάκι που έμοιαζε στον κακό βεζίρη τον Ιζνογκούντ τον θυμόσαστε; Αυτό λοιπόν το στρουμφάκι ήθελε πολύ να γίνει Χαλίφης στη Θέση του Χαλίφη όμως δεν του καθότανε. Χτυπιόταν και ξαναχτυπιόταν αλλά ότι και να έκανε το καημένο ο Στρουμφογιώργαρος παρέμενε χαλίφης. Κατακαημένη Ρούμελη πως τον βασάνιζες έτσι βρέ Στρουμφογιώργαρε; Δεν τον λυπόσουνα καθόλου μα καθόλου;
Αφού χτυπήθηκε και ξαναχτυπήθηκε είπε δεν πάει άλλο δεν γίνετε, οπότε αποφάσισε να κάνει αντάρτικο, να γίνει αρχηγόπουλο και να είναι το ποιό ανεξάρτητο ιζνογκούντ στρουμφάκι του χωριού μας. Φούσκωνε και ξεφούσκωνε, έκανε συζητήσεις επί συζητήσεων θύμωνε , μάλωνε και τελικά βρήκε μερικά στρουμφάκια για υποτακτικούς που τους έταξε λαγούς με πετραχήλια να τον ακολουθήσουν. Επιτέλους φανταζόταν το εαυτό του χαλίφη στη θέση του χαλίφη με μεγαλεία και στρουμφομερσεντάρα. Στην Ηρακλειολλιλιπούπολη ο μέγας Αρχηγός… έτσι για να μάθεις Στρουμφογιώργαρε που τα θέλεις όλα δικά σου!!!
Η ιστορική στιγμή έφτασε, ήρθε επιτέλους η ώρα να εκλεγεί αρχηγός , ξέρετε στην Ηρακλειολλιλιπούπολη έχουμε δημοκρατία οπότε κάθε τέσσερα τέρμινα κάνουμε και εκλογές. Ολα κι όλα οι εκλογές μας άμεμπτες δεν σηκώνω κουβέντα γι’αυτό, δεν εκλέγουμε μόνο αρχηγό αλλά και αυλή!! Δημοκρατία λέμε όχι αστεία τι μας περάσατε για Μάου ΜάουΣτρουμφογιώργαρος τα μελέτησε πολύ καλά , κουκιά από δω κουκιά από εκεί όμως δεν του βγήκαν 28% με το ζόρι., και κλάμα η αυλή χάσανε τους Τίτλους χάσανε τους Θρόνους χάσανε τα φράγκα γενικώς χάσανε τα αυγά και τα πασχάλια όσο για 14% (κλάψ κλάψ) απογοητεύτηκε που δεν έγινε Χαλίφης όμως το ξανασκέφτηκε και αποφάσισε ότι ήταν ρεύμα για χαλίφης, κάτι ήταν και αυτό, από το ντιπ ολότελα καλή κι Παναγιώταινα, Δεν στεναχωρήθηκε και τόσο, την άλλη φορά το Στρουμφομπαλάκιτο χαλιφιλίκι το είχε στο τσεπάκι. Επιτέλους έριξε τον Στρουμφογιώργαρο επιτυχία ήταν και αυτό που το πας !!!
Έτσι μετά την διχόνοια κατάφερε με 37% να γίνει αρχηγός ο Ντούτσεστρουμφ το μπλε στρουμφάκι με την περικεφαλαία. Χαρά και η κυρά του η Ντουτσεστρούμφαινα, φροντίδα και κακό τόσο αγώνα έκανε η γυναίκα μέχρι και μετάταξη πήρε για άλλο χωριό, κοντά δεν λέω, για χάρη του. Τόσα που είχε τάξει δεν την έπαιρνε, άσε που ήταν και η πρώτη του χωριού. Η κορούλα δε η πρώτη κορούλα του χωριού με 3000 μαρουλόφυλλα το μήνα ήταν και αυτή Εξουσία, Βλέπετε τα μαρουλόφυλλα εδώ είναι εξουσία μην το ξεχνάτε με τίποτα. Μπράβο μας παιδιά καλά τα καταφέραμε και σε άλλα με υγεία να σχολιάσουμε τα δρώμενα και συμπληρώσουμε το Ιστορικό μας άλλη φορά!


η ΣΤΡΟΥΜΦΟΜΠΟΛΑ
τα σχολιάζει όλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου